De Waterreus: ‘eerste jaarrond strandzaak Scheveningen’

wal

Met de opening van De Waterreus heeft Scheveningen haar eerste strandzaak die jaarrond geëxploiteerd mag worden. Vrijdag 15 april wordt de officiële opening feestelijk verricht door de wethouder, waarbij de eigenaren steun vragen voor de Stichting Blijf Vrouw.

De Waterreus: ‘eerste jaarrond strandzaak Scheveningen’

Strandrestaurant De Waterreus is, na een jarenlange politieke discussie over het toestaan van jaarrond-exploitatie, het eerste jaarrond strandrestaurant aan het Scheveningse strand. In dat kader zal de officiële opening worden verricht door wethouder Boudewijn Revis, die verantwoordelijk is voor het strandbeleid aan de Haagse kust. Naast de wethouder zullen eigenaren Steve Willeijns en Kim Willeijns-Ludovici en architect Angelika Barzilay uitleg en toelichting geven. Er is gekozen voor een restaurant met stoere en strakke uitstraling, met een huiselijke sfeer, waarin zowel de Noordzee als oud-Scheveningen zijn terug te vinden.

Steun Stichting Blijf Vrouw

Het officiële gedeelte van de opening wordt afgesloten met een optreden van het Schevenings Vrouwenkoor. Dat laatste sluit aan bij de steun die De Waterreus biedt aan Stichting Blijf Vrouw. Kim Willeijns-Ludovici: ‘Wij willen iedereen die op ons openingsfeestje komt, oproepen een donatie te doen aan Stichting Blijf Vrouw. Deze goede doelen stichting zet vrouwen met een levensbedreigende ziekte en die verkeren in sociaal economische moeilijkheden in het zonnetje. Wij vinden dat zo’n organisatie een steuntje in de rug heeft verdiend. Dus: Laat de bloemen en de cadeaus maar thuis en zorg voor een donatie aan deze geweldige stichting.’

Donaties kunnen op 15 april achtergelaten worden