Demonstratie Hindoemotorclub afgelast

De demonstratie van de Hindoestaanse motorclub Kali mata Hindustan die deze zondag zou plaatsvinden, gaat tóch niet door. De president van de club laat vandaag weten dat dit besluit is genomen om de veiligheid van buurtbewoners te waarborgen.

 

De motorclub zou zondag van Amersfoort naar Den Haag komen om het bestuur van hindoetempel Shri Ram Mandir aan de Mijtensstraat een hart onder de riem te steken. De tempel is de laatste weken meerdere keren belaagd door vandalen. Voorzitter S. Ramdhani van de hindoeïstische vereniging liet destijds echter weten dat deze recente incidenten slechts het topje van de ijsberg vormden.

De aankondiging van de motorclub leidde tot de nodige kritiek van onder andere de Partij van de Eenheid. Dit is deel van de reden dat het protest is afgelast, zo vertelt voorzitter Ameeth Durgaram, die het protest gisteren nog had aangekondigd.

,,Wij hebben in goed overleg met Politie Haaglanden en de tempel besloten de demonstratie te annuleren. Dit in verband met een grotere belangstelling dan verwacht was. We willen de veiligheid van de buurtbewoners waarborgen en eventuele provocaties en escalaties voorkomen.”

Volgens de president is er een ‘negatieve smet’ op de demonstratie gekomen, nadat het door meerdere raadsleden en partijen in een slecht daglicht werd gezet. ,,Wij kiezen dan voor nu de meest wijze weg, waarbij het belang van de omwonenden van de tempel op de eerste plaats staat. Wij zullen de tempel op een ander moment bezoeken, rustig gaan praten met de bestuursleden en hen een hart onder de riem steken.”