Dodelijke steekpartij Mariahoeve

kit

DEN HAAG – ‘Ik dacht dat het gewoon een knokpartij was, maar het bleek echt.’ De 18-jarige Hagenaar die donderdagavond in Mariahoeve werd doodgestoken had even daarvoor ruzie met de 15-jarige verdachte. Dat zeggen getuigen.

In een plantsoen aan de Haagse Hofzichtlaan gaan de twee elkaar te lijf, met fatale afloop. Een buurtbewoner vertelt dat een automobilist het duo nog uit elkaar probeerde te halen. ‘Ik zag iemand die zijn auto tegen het verkeer in reed en riep: “Hou daar eens mee op.”‘ Maar het mocht niet baten

vollgens getuigen hebben de twee al ruzie als ze station Mariahoeve uitkomen. ‘Ze hebben allebei het station rennend verlaten’, vertelt Jason die in de snackbar er tegenover werkt. Ook de vriendin van het slachtoffer is er bij. Even later komt ze de zaak binnen. ‘Ik zag dat er iets niet pluis was’, vertelt Jason.

Flesje water

Het meisje vraagt om water omdat haar vriend net is neergestoken, zegt ze. Jason vertelt dat ze met flesje weer naar buiten rent. 

De vriendin van het slachtoffer heeft waarschijnlijk gezien dat haar vriend werd doodgestoken. Net als verschillende bewoners van de flat, die even na 18.00 uur stonden te koken of gingen sporten. Een van hen maakte een foto van de vechtpartij. Pas toen de politie er was had hij door dat de jongen gestoken was.Rood op zijn borst’

Een andere bewoner heeft wel gelijk in de gaten dat de jongen gewond is. ‘Hij had allemaal rood op zijn borst.’ Vanuit zijn flat ziet hij hoe de hulpdiensten de jongen reanimeren, wel twintig of vijfentwintig minuten lang. Inmiddels is ook de traumahelikopter geland op een grasveld aan de andere kant van de weg. 

Tegen 19.00 uur valt op dat ambulancemedewerkers niet meer rennen, ze komen onder de rode tent vandaan, die inmiddels over het slachtoffer heen is gezet. Er is overleg met de agenten, de jongen van 18 is overleden. Volgens buurtbewoners woont het slachtoffer in de buurt. Een groep mensen verzamelt zich aan het eind van de straat. Ze willen geen commentaar geven. 

Geen gewone knokpartij

Een vrouw die een paar uur later terugkomt van het sporten realiseert zich dan pas wat zich in haar wijk heeft afgespeeld. Ze wist niet dat de ruzie die zij die eerder die avond gezien had deze afloop had. ‘Ik dacht dat het gewoon een knokpartij was, maar het bleek echt.’