Gemeenteraad draait uitbreiding betaald parkeren Duindorp terug

duindorp-590x260

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdag besloten de uitbreiding van het betaald parkeren in Duindorp terug te draaien.

Wethouder Tom de Bruijn vierkant 1Parkeerders moeten nu tussen 18.00 en 24.00 uur betalen. Maar strandgangers zouden overdag zo vaak in de wijk parkeren, dat er dan plaatsgebrek ontstond voor bewoners. Door de uitbreiding zou vanaf 1 april van 13.00 uur tot 24.00 uur betaald moeten worden om te kunnen parkeren. Het Wijkberaad Duindorp was het daar niet mee eens. Voorzitter Leo Pronk beschuldigde de gemeente van onjuiste motieven. “Kennelijk gaat het spekken van de gemeentekas boven de mening van de bewoners.”

Wethouder Tom de Bruijn (kleine foto) zei juist wél naar de bewoners te hebben geluisterd. Er is een enquête gehouden en er werden door bewoners 600 handtekeningen opgehaald vóór uitbreiding van het betaald parkeren. “Maar die mensen zijn maar een deel van de wijk langsgegaan”, zegt Pronk. “De uitkomsten zijn dus niet representatief voor de gehele wijk.” De meerderheid gaf de voorzitter van het Wijkberaad daarin gelijk en stemde voor een motie om de uitbreiding terug te draaien.