Geschrokken bewoners Duindorp: tóch asbest in de duinen!

Bewoners van de kustwijk Duindorp in Den Haag maken vanavond geschrokken melding van de vondst van een hoeveelheid asbest bij de Wieringsestraat, daar waar de bewoning overgaat in de duinen. Onbekend is op dit moment nog wie de asbest heeft ontdekt, waar deze vandaan komt en of het inderdaad om een gevaarlijke hoeveelheid en variant gaat. Blijkens foto’s van bewoners zijn inmiddels wel delen van de bewoonde wereld met borden afgezet. Dat zou vandaag zijn gebeurd.

“Vandaag werden de leugens waarheid: asbest in de duinen bij het Wieringsepad/straat. Begin 2013 maakten Marina Wiersma en ik ons al ongerust, dit naar aanleiding van de vele mensen die aan kanker leden. Nu met groot materiaal aan het opgraven en begonnen met het verwijderen van met asbest vervuilde grond,” zo schrijft Cor Bal, moderator van ‘Wat is het toch fijn om Duindorper te zijn’, vanavond op Facebook.

In 2014 deed GGD Haaglanden al onderzoek in Duindorp na meldingen over het hoge aantal gevallen van kanker in de wijk. Toen kon geen verband worden aangetoond met de oude vuilstort in Westduinpark. Toch sloten de onderzoekers destijds niet uit dat er wél een relatie bestaat. Het GGD-onderzoek was ingesteld door wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA).

De gemeente Den Haag heeft nog geen gelegenheid gehad op dit nieuws te reageren.