Groep de Mos wil meer douches op strand Scheveningen

Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft gepleit voor meer openbare douches op de stranden van Scheveningen en Kijkduin. Raadslid René Oudshoorn stelde hier vandaag schriftelijke vragen over aan het bestuur.

 

Oudshoorn stelt dat er vroeger meer openbare douches te vinden waren aan de trekpleisters. Hij wil nu weten waarom het merendeel is verdwenen en wanneer ze worden teruggeplaatst.

,,Na een verfrissende duik in de zee op een mooie zomerdag stond er bij vrijwel iedere strandopgang in Den Haag, Kijkduin en Scheveningen een openbare douche”, herinnert Oudshoorn zich. ,,Waar ze zijn gebleven en waarom zijn ze slechts op een enkele willekeurige plek terug te vinden? Geen mens kan mij dit vertellen!”

Raadslid Oudshoorn haalt daarbij de strandnota van wethouder Boudewijn Revis aan, waarin de wens om extra faciliteiten te creëren is opgeschreven. ,,Den Haag zou toch op één van de grootste toeristische trekpleisters van onze stad aan zee het voortouw moeten nemen in gastvrijheid”, vindt hij. ,,Waaronder een openbare douches en toiletten bij zoveel mogelijk strandopgangen en een aantal op het strand langs de boulevard.”