Haagse advocaat uit ambt gezet

De Haagse voormalig advocaat Juchter van Bergen is van het tableau geschrapt. Dat betekent dat hij nooit meer zijn beroep als advocaat mag uitoefenen, dat meldt het vakblad Advocatie.

 

Voormalig advocaat Juchter van Bergen was in oktober al voor onbepaalde tijd geschorst. Maar de Haagse Raad van Discipline heeft nu bepaald dat hij ‘in strijd heeft gehandeld met de op hem rustende plicht tot financiële integriteit’. Hij zou ook misbruik hebben gemaakt van overheidsgeld. Voor de Haagse Raad van Discipline genoeg reden om hem uit zijn ambt te zetten.

Een groot deel van de cliënten die de voormalig advocaat vertegenwoordigde in het kader van rechtshulp. Voor deze rechtsbijstand hoeven advocaten de bestede tijd niet te verantwoorden. Echter wordt er wel op basis van de bestede tijd een vergoeding toegekend. Eerder trok de Raad van Rechtsbijstand 113 vergoedingen in nadat was vastgesteld dat de juridische werkzaamheden niet door van Bergen zelf waren uitgevoerd.

Meerdere medewerkers van het kantoor konden de digitale handtekening van de voormalig advocaat gebruiken waardoor er onduidelijkheid bestond over wie welke werkzaamheden verrichtte.