Haagse crimineel Eef H. overleden

De beruchte Haagse crimineel Eef H. blijkt in de nacht van 11 op 12 februari in Portugal te zijn overleden. Hij is 69 jaar oud geworden. H. was al geruime tijd ernstig ziek en leed aan diabetes.

Adri DuivesteijnH. stond bekend als ‘de Haagse Al Capone’. Hij stond onder meer aan het hoofd van het beruchte Scheveningse incassobureau Toetanchamon. Deze organisatie hield er agressieve en gewelddadige methoden op na om schuldenaren tot betalen te dwingen. Zo zou H. verantwoordelijk zijn voor een reeks brandstichtingen en aanslagen eind jaren tachtig in Den Haag en omstreken. Na negatieve berichten in de Haagsche Courant ontplofte een autobom bij de uitgever Sijthoff Pers. Later volgden aanslagen op onder meer een politiebureau en de sociale dienst.

Ook de toenmalige wethouder Adri Duivesteijn (kleine foto) werd bedreigd door H. Nadat de PvdA-politicus verhinderde dat de crimineel een molen zou bouwen in het havengebied, werd in 1989 een poging tot een aanslag gedaan, via een op zijn kantoor afgegeven tafellamp waarin een explosief was verborgen. De bom ging door een mechanisch mankement niet af. H. bleef altijd ontkennen iets met de aanslagen te maken te hebben, maar belandde wel in de gevangenis. In totaal zat hij veertien jaar achter de tralies.Eef-H-590x260