Honden in Scheveningen komend weekend in ‘levensgevaar’ door 5.000 verstopte paaseieren

De vijfduizend paaseieren die komend weekend verstopt worden bij Ringen aan Zee op Scheveningen vormen een groot gevaar voor honden die in dat gebied worden uitgelaten. Dat laat fractievoorzitter Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren weten. Zij wil dat het evenement wordt afgeblazen.

 

Kinderen én volwassenen kunnen tijdens Tweede Paasdag op zoek naar paaseieren van chocolade. ,,Een leuke activiteit,” laat de Partij voor de Dieren weten. ,,Maar met fatale gevolgen.”

De partij vraagt het college opheldering over onder andere de rol van de gemeente en of er een vergunning is verleend voor dit evenement. Ook benadrukt Teunissen de gevaren van chocolade voor honden. ,,Chocola is giftig voor een hond. Als niet snel wordt ingegrepen, krijgt het dier, afhankelijk van grootte en soort in meer of mindere mate, hartritmestoornissen en epileptische aanvallen en overlijdt hij.” De partij wil dat de zoektocht op Tweede Paasdag wordt afgeblazen.

De organisatie gaat achteraf de overgebleven paaseieren proberen terug te vinden. ,,Het risico is groot dat er eieren achterblijven die vervolgens door honden worden opgegeten. Hoe gaat het college achtergebleven eieren op een andere manier voorkomen?” Ook vraagt Teunissen zich af of hondeneigenaren worden gewaarschuwd voor de chocolade.

Het evenement is onderdeel van Feest aan Zee om 200 jaar badplaats Scheveningen te vieren. De organisatie was niet bereikbaar voor een reactie.