In bikini schaatsen bij Beachclub Peukie

De winter moet nog beginnen, maar dat was het deze week al wel een beetje bij Beachclub Peukie in Scheveningen. Een paar dagen lang stond er een schaatsbaan. En dat niet alleen: de strandtent was omgetoverd tot een waar winterwonderland.

 

Kerstlampjes, een denneboom, versieringen, een schaatsbaan, een glaasje Gluhwein en vorig weekend een heuze kerstmarkt. Ondanks het zomerse weer was het deze week toch winter bij Beachclub Peukie.

Bij ons is het nooit kerst

Angel van den Berg

,,Het is een rustig seizoen geweest”, vertelt manager Angel van den Berg. ,,Om het leuk af te sluiten wilden we iets ludieks doen.” Volgens haar is het de afgelopen jaren niet wat het is geweest. ,,En dus proberen we mensen naar ons toe te trekken.” Met dit keer dus het winterwonderland. ,,Want bij ons is het nooit kerst. De strandtent is dan al weg.”

Zomer

En dus werd het plan uitgewerkt. Niet wetende dat juist in die laatste week de zomer terug kwam. Het zorgde voor iets unieks, aldus Van den Berg. ,,Mensen die in hun bikini schaatsen op het strand…” Lachend: ,,Het was apart.”

Vandaag is de laatste dag dat mensen bij de tent kunnen schaatsen. Het was in eerste instantie de bedoeling dat de baan er zaterdag ook nog zou staan, maar door het verwachte slechte weer is dat een dag eerder geworden.

Zondag is de laatste dag dat Peukie er is, maandag wordt de tent afgebroken.