Kabinet denkt aan avondklok met oud en nieuw

17 minuten geledenAangepast: 4 seconden geleden
Beeld © ANP

Het kabinet denkt aan een avondklok met oud en nieuw. Het is een van de maatregelen die morgen wordt besproken in een extra crisisoverleg en ministerraad, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Andere maatregelen waar het kabinet nu aan denkt zijn toch een langere kerstvakantie voor middelbare scholen, sluiting van niet-essentiële winkels en sluiting van hotels.

Dit zijn de maatregelen waar morgen over gesproken wordt. Het is nog niet besloten. Wat er besloten wordt, zal waarschijnlijk morgenavond al bekendgemaakt worden in een extra persconferentie. “Dat geeft wel echt de urgentie van het probleem aan”, zegt politiek verslaggever Frits Wester. “Je wil niet dat er enkele dagen overheen gaan als je besloten hebt dat winkels dichtmoeten, want dan krijg je een stormloop op de winkels.”

Vuurwerkverbod beter te handhaven

Het kabinet zou vooral denken aan een avondklok omdat er dan beter kan worden gehandhaafd op het vuurwerkverbod.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meeste volwassenen zeggen zich tijdens kerst aan coronaregels te houden

Sluiting van niet-essentiële winkels ligt vooral op tafel, omdat Duitsland daartoe heeft besloten. Hubert Bruls, voorzitter van het landelijk veiligheidsberaad stelde vandaag al dat Nederland eigenlijk niet achter kan blijven, omdat Duitsers anders massaal naar de Nederlandse grensstreek komen om hun kerstinkopen te doen.

Over een langere kerstvakantie voor middelbare scholen wordt al langer gespeculeerd, nadat enkele weken geleden duidelijk werd dat onder tieners het aantal besmettingen fors toeneemt. Ook wordt gespeculeerd dat een tijdelijke flinke neergang in het aantal besmettingen mogelijk was toe te schrijven aan de herfstvakantie.