Kees Jansma: “Dit is hét moment om voor ADOte gaan werken”

K

Kees Jansma heeft eindelijk ingestemd met een functie bij ADO Den Haag. De Hagenaar was al vaker gevraagd, maar liet zijn beurt steeds voorbij gaan. Kees Jansma werkt als sportpresentator bij Fox en eerder bij Studio Sport. Hij werkte ook lange tijd voor de KNVB. Vrijdag werd hij gepresenteerd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van ADO.

“Ik heb het de afgelopen jaren meerdere malen overwogen en iedere keer niet gedaan”, zegt Jansma tegen Omroep West. “De rol als directeur is wel eens voorbij gekomen en ook een rol in de raad van commissarissen. Nu ben ik 69 jaar, heb nog een contract van een jaar bij FOX en merk ik een nieuw elan binnen de club. Dit is hét moment”, vervolgt Jansma. “Het betreft een functie op afstand. Een aantal keer per jaar vergaderen en toezicht houden. Met Martin Jol, Martin Toet, Wang Hui en Wim Deetman hebben we een mooie groep bij elkaar.”

Het toetreden van Jansma moet officieel nog bekrachtigd worden bij de volgende algemene aandeelhoudersvergadering, maar is slechts een formaliteit. “Mijn portefeuille betreft werken aan het imago van ADO Den Haag, sfeerverbetering en natuurlijk de communicatie.” Vrijdag werd ook bekend dat Dick Advocaat technisch adviseur van ADO is geworden. “Ik vind het leuk dat Dick en ik samen wat gaan doen voor de club, we hebben een goede relatie. ADO is toch een passie en hobby van ons.”