Krikke: ‘Jozias, heel veel dank voor je vriendschap’

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft op haar Instagramaccount met warme woorden Jozias van Aartsen bedankt voor onder meer hun vriendschap en zijn inzet voor de hoofdstad én de hofstad.

De voormalige burgemeester van Den Haag en huidig waarnemend burgemeester van Amsterdam hield onlangs de laatste videoconferentie met zijn collega’s van de andere drie grote steden van Nederland, onder wie dus Krikke. De vier burgemeesters spreken elkaar regelmatig via zulke videogesprekken.

Dank voor je grote inzet voor de Hoofdstad én de Hofstad!

Pauline Krikke

Op Instagram plaatste zij vandaag een screenshot van dat laatste gesprek. Daarop zijn ook burgemeester Ahmed Aboutaleb (Rotterdam)  Jan van Zanen (Utrecht) te zien. ,,Jozias is niet alleen mijn zeer gewaardeerde voorganger, hij was de laatste maanden ook mijn G4-collega. Een unieke situatie”, schrijft Krikke bij de afbeelding. ,,Jozias, heel veel dank voor je vriendschap. Dank voor het delen van kennis en ervaringen. Dank voor je grote inzet voor de Hoofdstad én de Hofstad!”

Het vertrek van Van Aartsen betekent overigens niet het einde van de videoconferenties. ,,Zodra Femke Halsema beëdigd is, zetten we ze weer voort.”