Lege terrassen op Scheveningen door foute weeralarmen

D

De weeralarmen zorgen bij Scheveningse strandtenteigenaren voor een hoop irritaties. De ondernemers zouden geld mislopen omdat mensen thuis blijven uit angst voor noodweer.

marco seitz“Er wordt veel te vaak een weeralarm afgegeven. In de afgelopen drie maanden is dat al zestien keer voorgekomen en dat zorgt voor lege terrassen”, vertelt Marco Seitz van strandtent Werelds op Den Haag FM. “Het is heel jammer dat ze het belachelijk slecht voorspellen. Het is gewoon een klucht aan het worden”.  De strandtenteigenaar denkt dat de meteorologen van het KNMI en andere weerstations beter kunnen. “Niet alleen apps zitten er ontzettend vaak naast, maar ook de nieuwlezers en meteorologen hebben het mis. Zo voorspelde ze vrijdag windkracht 4/5 en regenbuien met windstoten en hagel. Het was bij ons de hele dag 22 graden met een strak blauwe lucht”, aldus Seitz.

Het is volgens de ondernemer dit jaar te vaak voorgekomen dat het op Scheveningen prima toeven was, maar dat er toch een weeralarm werd afgegeven. Hij raadt mensen dan ook aan om de waarschuwingen niet altijd serieus te nemen. “Zij zeggen het, dus heel Nederland luistert daar waarschijnlijk naar.”

Grote foto: Daan de Ligt.