Little Green Shop, voor mensen zonder tuin: ‘Als een tent die je opzet en weer afbreekt’

Barro Kessler en Zoë Khouw runnen Little Green Shop in de Haagse Prins Hendrikstraat. Een kleine winkel vol prachtig groen, voor mensen zonder tuin maar met groene aspiraties.

Natuurlijk mogen er ook mensen komen die wel een tuin hebben, maar wie geen buiten heeft, doet vaak extra zijn best de natuur naar binnen te halen. Barro en Zoë ondernemen al langer in het populaire Zeeheldenkwartier, maar sinds een jaar of anderhalf ging de koffiebar eruit en kwamen de planten erin.

Bar & Zo veranderde in Little Green Shop en dat werd luister bijgezet met de komst van een grote plantenkas in de achtertuin. ,,Voor mij wel een droom die uitkwam”, bekent Barro. ,,Die kan van m’n bucketlist af. Mijn eigen groene werkplek, het verlengstuk van de winkel. Hier kweek ik dingen op, staan de planten die we inkopen en geven we ‘groene’ workshops.”

Het kriebelt wel al

Barro

Barro groeide op in Zuid-Afrika en leefde dichtbij de natuur. Zelf heeft Barro thuis ook geen beschikking over een achtertuin en dus leeft hij zich uit op het balkon. En in huis. ,,Het seizoen komt er weer aan, dus het kriebelt wel al. Ik zie tuinieren op een balkon een beetje als een tent die je opzet en weer afbreekt.”

In de winkel zijn verschillende type kamerplanten te koop. De stevige, robuuste planten waar de gemiddelde leek goed mee overweg kan. ,,Verder hebben we ook wat grotere planten, de pronkstukken. Je ziet toch dat mensen steeds bewuster gaan nadenken over planten in huis. Het is echt een belangrijk onderdeel van het interieur, waar met liefde in wordt geïnvesteerd. Zo hebben we prachtige ficussen, zoals de tabaksboom. En de pannenkoekplant en de calathea. Zelf ben ik helemaal fan van bonsai en kokedama’s.”