Lokale partij Schevenings Belang blijft voorlopig aan de zijlijn

De nieuwe lokale partij Schevenings Belang gaat niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Het lukt de vereniging niet om op tijd een organisatie op poten te zetten en kandidaten te werven: ‘We zijn er nog niet klaar voor’.

 

Dat meldt voorzitter Jaap Spaans. Tijdens de ledenvergadering is gisteravond besloten om voorlopig een belangenvereniging te blijven. De politieke aspiraties gaan tot de verkiezingen van 2022 in de ijskast. Spaans: ,,We zijn er nog niet klaar voor. We hebben ideeën genoeg, maar de organisatie is nog niet zover. Dus we blijven even aan de zijlijn. Het is jammer, maar het is niet anders.”

Schevenings Belang komt nog wel met een actieplan onder het motto ‘Scheveningen in de verdrukking’, met voorstellen voor betere bereikbaarheid, meer sociale woningbouw, over de zorg en de visserij.

Politiek

Het besluit van Schevenings Belang om voorlopig niet mee te doen, is een flinke opsteker voor veel andere partijen in de Haagse gemeenteraad. Onder meer de PVV, Groep de Mos, het CDA, CU/SGP en de VVD strijden fel om de gunst van de Scheveningse kiezers.

Schevenings Belang is een doorstart van de door interne ruzies en slechte resultaten geïmplodeerde Politieke Partij Scheveningen (PPS). De PPS zat van 1998 tot 2014 in de raad, eerst met drie zetels, de laatste twee perioden nog maar met één zetel.

Jaap Spaans, voorzitter van Schevenings Belang: 'jammer, maar het is niet anders'.

Jaap Spaans, voorzitter van Schevenings Belang: ‘jammer, maar het is niet anders’. © Dick Teske