hier een interview met Marina Meubelman

 

Woningcorporatie Vestia plaatst in de Pluvierstraat camera’s om belagers van Duindorpse Marina Meubelman (kleine foto) weg te houden. Meubelman werd vorig weekend weer belaagd door een groepje Duindorpers die haar mening over zwarte piet niet tolereren. “Het is psychisch best wel zwaar, maar ik voel me wel veilig dankzij de politie en gemeente”, zei Marina in het radioprogramma Hou je Haags! op Den Haag FM.

“Zondag ben ik gebombardeerd met stenen en later met eieren. Ik heb de gebroken ruiten diezelfde avond nog laten dichttimmeren door Vestia.” Marina is al een aantal weken het slachtoffer van bedreigingen omdat ze op Twitter uitte dat ze blij was dat zwarte piet verdwijnt. Het bericht schoot in het verkeerde keelgat van een groep Duindorpers die zwarte piet graag zwart houden. “Degene die de pagina van Duindorp Online op Facebook beheert, plaatst steeds dingen waardoor het weer oplaait. Ik had ook niet gewild dat het zo ver kwam.”

In het bericht op de Facebookpagina duindorponline voor Duindorpers werd gesteld dat er geen zwarte pieten meer welkom zouden zijn bij de Hoogvliet in Duindorp. “Ik dacht echt, wat heb ik nou gedaan? Ik vond het wel jammer dat ik de schuld kreeg. Het geweld ging de hele dag door tot in de nacht.” Toch laat Marina zich niet wegjagen uit de wijk. “De wijk blijft altijd leuk en het is een prachtige locatie. Ik laat me niet wegjagen door een groepje mensen”, aldus Meubelman.