Meer activiteiten rondom Vlaggetjesdag om mensen langer in Scheveningen te houden

vlagDEN HAAG – Als het aan organisator Peter Boelhouwer ligt, komen er meer activiteiten rondom de Scheveningse Vlaggetjesdag in juni. Door het bundelen van particuliere én commerciële initiatieven is er meer reden om voor bezoekers om langer in de badplaats te blijven.Meer activiteiten rondom Vlaggetjesdag kunnen ervoor zorgen dat met name toeristen langer in Scheveningen blijven. Dat is goed voor de badplaats’, zegt Boelhouwer. Het is dus de bedoeling dat personen, organisaties en bedrijven buiten de officiële organisatie van Vlaggetjesdag activiteiten organiseren. 

De organisatie is samen met anderen bezig om al op vrijdag een grote haringparty te houden bij de haven. Het Zuiderstrandtheater denkt mee over een Vlaggetjesdagconcert en in de Keizerstraat wordt vanwege het succes de graaitijd voortgezet: een actieweek van ondernemers met leuke aanbiedingen.

Tallships tijdens Vlaggetjesdag 

Ook is er dit jaar ruimte voor een Vlaggetjesdagcollege, waarbij presentaties worden gegeven over wat er allemaal gebeurt en staat te gebeuren op Scheveningen, op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Vlaggetjesdag blijft natuurlijk ook een evenement van nostalgie. ‘Op de vrijdag gaan bijvoorbeeld oude vissersmannen rondvaren door de haven, net als vroeger.’ Denkend aan de toekomst ziet Boelhouwer onder andere ‘Tallships’ in de Scheveningse haven liggen. ‘Dat zijn reusachtige zeilschepen die mensen vanaf de kade kunnen bewonderen. Met dit soort initiatieven behoort Vlaggetjesdag over drie tot vijf jaar tot de grote havenfeesten in Europa.’