Moskeebewoners bang na ‘haatdragend’ spandoek

Leden (Omroep West) / Sympathisanten van Identitair Verzet (Facebook) hebben eergisteren een iets uitgerekt servet opgehangen bij de As-Soennah moskee in Den Haag. Het moskeebestuur is woedend en beticht de politiek en de media van selectieve verontwaardiging. “Omdat het om moslims gaat blijft het angstvallig stil”, aldus bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri die daarom zelf maar ruchtbaarheid aan de zaak geeft.

Maar wat stond er op het spandoek? De manier van interpreteren blijkt nogal van elkaar te verschillen.

‘Discriminerende en haatvolle boodschap’

Volgens Taheri betreft het een ‘discriminerende en haatvolle’ boodschap waaruit blijkt dat moslims niet welkom zouden zijn in Nederland. Om het wat aan te dikken haalt hij er kleine kinderen bij. Zij zouden volgens hem geconfronteerd zijn met de haat.

Letterlijke tekst: ‘ID Verzet was here’ + hartje

Wanneer we de Facebookpagina van het Identitair Verzet raadplegen, omdat we uit ervaring weten dat de nationalistische boemannen elke ‘actie’ direct online knallen, zien we een ultrakort filmpje waar een spandoek met de tekst ‘ID Verzet was here‘ voorbij komt. Naast de tekst is zelfs een liefdevol hartje gekliederd. Ook zijn er posters te zien die de tekst ‘Stop Salafisme’ bevatten.

Desalniettemin is het ophangen van het spandoek/het alsnog verschijnen bij het gebedshuis volgens Taheri een duidelijk teken dat het Identitair Verzet zich niet laat terugdringen en tegenhouden door een demonstratieverbod, dat burgemeester Pauline Krikke vorige week uitvaardigde. De groep zou de haatcampagne tegen moslims zelfs “intensiveren”.

En dat roept angst op. Grote angst. De bestuursvoorzitter twijfelt er niet meer aan óf er geweld jegens moslims gebruikt gaat worden. “De vraag is wanneer”, aldus Taheri. Hij roept de maatschappij (daar valt u onder) dit niet te accepteren.