Moskeeën doen samen aangifte

hqdefault

De As-Soennah moskee gaat samen met 25 andere moskeeën uit de regio aangifte doen bij de politie. Volgens moskeebestuurder Abdelhamid Taheri zit de schrik er goed in na een dreigbrief aan het adres van het gebedshuis.

Abdelhamid Taheri van de as-Soennah moskeeOp de anonieme brief is een groot hakenkruis met adelaar afgebeeld, met de tekst: “Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie”. As-Soennah heeft wel vaker te maken gehad met bedreigingen maar toen bleek dat de brief bij meerdere moskeeën in Nederland was bezorgd, sloeg de angst toe. “De telefoon staat roodgloeiend, alle moskeebesturen bellen met elkaar. Zo’n massale bedreiging hebben we nog nooit meegemaakt.”

Wie er achter de bedreigingen zit, durft Taheri niet te zeggen. “Maar gezien de omvang ga ik ervan uit dat het geen eenmansactie is.” Volgens de moskeebestuurder zijn veel moslims bezorgd. “Voor het vrijdagmiddaggebed, gaan in Nederland duizenden moslims naar de moskee. Zeker nu het krokusvakantie is, gaan veel kinderen mee. Mensen maken zich zorgen over de veiligheid.”

De As-Soennah heeft zelf de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd. Taheri houdt de details daarvan liever voor zichzelf.