De motoroverlast op Scheveningen moet stoppen’

Als het aan D66 ligt wordt de motoroverlast op Scheveningen snel aangepakt. ,,In het verleden stonden er borden die motorrijders waarschuwden voor boetes bij wangedrag”, legt D66’er Dennis Groenewold uit. ,,Die borden zijn helaas verdwenen. Het is tijd dat die terugkomen.”

Bewoners houden hun deuren en ramen liever gesloten om zo min mogelijk last te hebben van de voorbijrazende motorrijders. ,,Het is belachelijk dat bewoners lijden onder het wangedrag van motorrijders. De gemeente moet niet alleen de borden terugplaatsen, maar ook zorgen voor voldoende handhavers die boetes kunnen uitdelen”, stelt Groenewold.

Stank

De kustbewoners klagen voornamelijk over de geluidshinder en de stank, die vrijkomt als de motoren langsrijden. De meeste klachten komen van mensen die wonen op de Jurriaan Kokstraat, Duinstraat, Prins Willemstraat, boulevard, de Vissershavenstraat, Vissershavenweg, Treilerdwarsweg, Schokkerweg, Zeesluisweg en de Westduinweg.

In de zomermaanden komt de overlast tot een hoogtepunt. Daarom wil het stadsbestuur nog voor de start van het zomerseizoen maatregelen neemt tegen de motorproblematiek. “De overlast moet tot het verleden behoren.”