Nieuw boek over Schilderswijk als “broeinest van criminelen

Schrijver Hendrik Jan Korterink heeft een boek gemaakt over criminaliteit in de Schilderswijk. “Een misdaadbiografie van de beruchtste wijk van Nederland”, aldus de auteur. Korterink beschrijft de wijk als “een broeinest van criminelen” en een “no-go area”.

Korterink: “Het is een van de armste wijken van Nederland. Maar ook een van de meest roemruchte. De Schilderswijk heeft bewoners van meer dan 120 verschillende culturen. Dat brengt spanningen met zich mee. Conflicten uit het buitenland worden in de wijk geïmporteerd. Of zoals wijkbewoners zeggen: ‘Als het regent in de wereld, druppelt het in de Schilderswijk’. De politie heeft geen grip meer op de buurt. De Mobiele Eenheid rijdt er af en toe voorbij. De Schilderswijk is een no-go area.” Korterink vertelt in het het boek over moorden, onderwereldvetes, bloedwraak, georganiseerde misdaad en jihadisme.

De auteur schrijft onder meer voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen boeken van Korterink als ‘De BV Bruinsma’, ‘Cor’ (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout) en ‘Maffiameid’.