Nieuwe harddrug Flakka in omloop in DenHaag?

Er is mogelijk een gevaarlijke drug opgedoken in Den Haag; flakka. Dat meldt het AD. De vermoedens zijn afkomstig van de politie. Het Trimbos-Instituut gelooft echter niet dat Flakka in omloop is in de stad.

drugs xtcAgenten van Bureau Zuiderpark trokken eerder deze maand aan de bel toen ze een jongen aantroffen die “levensgevaarlijke toeren” uithaalde. De man liep als een zombie op straat en sprong zonder te kijken de weg op, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. Op het bureau zou duidelijk zijn geworden dat hij Flakka had gebruikt. De Haagse ziekenhuizen zijn bekend met de harddrug. De ambulances hebben de afgelopen weken mogelijk drie keer een gebruiker van flakka vervoerd, meldt spoedeisendehulp-arts Marjolein Koen van MCH-Bronovo tegen het AD. Zeker weet Koen het niet, want er valt niet op flakka te testen.

Het Trimbos-Instituut, gespecialiseerd in drugsonderzoek, twijfelt sterkt aan het Haagse flakka-verhaal. “Hier is te snel een conclusie getrokken”, zegt drugsexpert Tibor Brunt van Trimbos in de krant. De politie zou volgens de expert geen bloed of urine van de jongeman hebben afgenomen om te laten testen. “Bij mijn weten zijn er ook geen drugs bij hem gevonden om door te sturen naar een laboratorium voor testen. Het kan net zo goed een psychiatrisch patiënt zijn geweest.”