Onrust bij bijeenkomst over komst vluchtelingen naar Ypenburg

4

Een informatiebijeenkomst over de komst van vluchtelingen naar Ypenburg is maandagavond onrustig verlopen. Een kleine dertig mensen verzamelden zich voor de deur van het stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg. Ze waren boos dat zij geen uitnodiging hadden gekregen.

geen statushoudersOp de bijeenkomst was maandag plek voor dertig buurtbewoners. In totaal worden vijf van zulke bijeenkomsten gehouden over de komst van de vluchtelingen naar het terrein naast het Hofbad. Volgens de plannen worden daar 150 statushouders opgevangen in woonunits, voor een periode van tien jaar. “Wij willen ook graag die informatie hebben”, zei een boze Jack Haneveld die buiten moest blijven. “Een groot deel van Ypenburg, Nootdorp en Leidschenveen heeft helemaal geen brief gekregen en ook die mensen maken zich zorgen.”

“Ik snap de bezorgdheid”, reageerde wethouder Joris Wijsmuller. “Als ik zie wat er allemaal in de media verschijnt. Het gesprek wil ik dan ook graag voeren met mensen. Ik ga ze in ieder geval uitleggen waarom we dit besluit hebben genomen. Maar ik hoor graag hoe mensen daar tegenaan kijken en hoe we dat op een goede manier met elkaar kunnen organiseren.”