Opnieuw explosie bij reisbureau van vader Haagse topcrimineel Reda N.

Omwonenden van de Hoefkade in Den Haag zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een explosie bij het bij reisbureau Royal Tours. De eigenaar van het pand is de vader van Haagse crimineel Reda N.. Het is de tweede keer dat de zaak wordt getroffen. In mei vorig jaar werd de voorgevel van pand verwoest door een explosie.

De deur van het bedrijfspand, dat ligt aan de kruising Hoefkade met de Jan Blankenstraat, is verwoest door een explosie. Op straat ligt veel glas. Agenten in extra zware steek- en kogelwerende vesten hebben direct een Plaats Delict (PD) afgezet. Ook is er een team van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) aanwezig, zij doen onderzoek in het pand van het reisbureau.

Bij de ontploffing raakte voor zover bekend niemand gewond.

De schade aan de ingang van het pand is aanzienlijk.

De schade aan de ingang van het pand is aanzienlijk. © Regio15

‘Geen verband’

Het is niet de eerste keer dat het pand getroffen word door een explosie. In mei vorig jaar heeft er ook een zware explosie plaatsgevonden. Toen raakte er ook niemand gewond maar was de schade enorm. Reda N. liet toen via zijn advocaat weten dat er geen verband is tussen hem en de ontploffing bij het reisbureau.

Reda N.

Crimineel Reda N. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar en tien maanden voor de overvallen op multimiljonair Wim Zegwaard en een steenrijk Rotterdams gezin in 2012.

N. is een Haagse crimineel die begon als fietsendief uit Nieuw Waldeck. Hij wist zich snel op te werken in het criminele circuit en zou bakken met geld hebben ‘verdiend’. De politie verdacht hem van tal van overvallen en inbraken, maar Reda N. bleef ongrijpbaar. Het gaf hem de status van ‘grote beruchte crimineel’