Met de paardentram naar Scheveningen

lles reed naar Scheveningen; onder die titel geeft historicus Maurits van den Toorn een lezing over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Den Haag. Hij doet dat donderdag 11 januari van 17.30 uur tot 18.30 uur in de Centrale Bibliotheek in Den Haag (Studio B, eerste verdieping).

Den Haag was in 1864 de eerste stad in Nederland en een van de eerste in Europa met een paardentram. De stad kan met de lijn naar Delft ook trots zijn op de oudste interlokale tramlijn van ons land, en zo zijn er meer premières geweest op het gebied van het openbaar vervoer.

Maurits van den Toorn is historicus en schrijft als journalist voor een aantal vakbladen, onder meer op het gebied van verkeer en vervoer. In opdracht van HTM maakte hij in 2014 het jubileumboek Lijnenspel over 150 jaar tram in Den Haag, dit jaar verscheen van hem een geschiedschrijving van het openbaar vervoer in Rotterdam.

De lezing is gratis toegankelijk; aanmelden verplicht via cursus.hga@denhaag.nl

De paardentram naar Scheveningen gaat hier, anno 1905, over het Statenplein. Prentbriefkaart Collectie Haags Gemeentearchief