Eén parkeervergunning voor heel Scheveningen

In Scheveningen is vanaf 30 november betaald parkeren uitgebreid. Onder andere Scheveninger Bart Hofland is het daar niet mee eens. Hij is met een aantal bewoners een petitie begonnen waarin zij pleiten voor één parkeervergunning voor heel stadsdeel Scheveningen.

Het stadsdeel Scheveningen heeft op dit moment drie verschillende vergunningsgebieden voor betaald parkeren. Als je bijvoorbeeld in de wijk Statenkwartier woont heb je dus een parkeervergunning nodig. Maar als je dan op bezoek gaat in het Belgisch park moet je daar weer voor het parkeren betalen.

Extra kosten

“Helaas worden bewoners van het mooie stadsdeel Scheveningen op kosten gejaagd omdat zij niet over de juiste parkeervergunning beschikken om bijvoorbeeld familie te bezoeken of lokaal boodschappen te doen in datzelfde stadsdeel,” aldus Bart. “En als je gaat winkelen moet je tegenwoordig op de klok kijken omdat je na 120 minuten het gebied uit moet. Die 2 uur tijdslimiet zorgt dus ook voor meer beweging op straat en meer drukte”.

Petitie

Op dit moment zijn er al meer dan 1000 handtekeningen verzameld. De petitie onderteken kan hier. “Let op! Het gaat er niet om of je voor of tegen betaald parkeren bent, of dat je het duur vindt. Deze petitie onderteken je als je wil dat je parkeervergunning in heel het stadsdeel Scheveningen geldig is. Zodat je als bewoner van Duindorp ook in Belgisch Park je auto kwijt kan om op donderdag naar de markt te gaan. Of als bewoner van het Geuzenkwartier je auto even kan volgooien met spullen bij de Action in Koppelstokstraat”.