Richard de Mos in race voor Beste Raadslid van Nederland

Richard de Mos behoort tot de twaalf kanshebbers voor de titel Beste Raadslid van Nederland. De prijs, een initiatief van campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL, zal worden uitgereikt op de vooravond van de verkiezingsdag op 20 maart in Paradiso Amsterdam.

 

Het Beste Raadslid van Nederland draait niet om populariteit, maar beloont echt raadswerk. De raadsleden die zijn geselecteerd slagen er volgens de Volkskrant niet alleen in om ‘goed contact te onderhouden met de achterban, maar ook echt dingen voor elkaar te krijgen’. Naast De Mos zijn onder anderen ook Ayfer Koc (CDA Enschede), Rik Thijs (GroenLinks Eindhoven) en Irene Korting (VVD Dronten) genomineerd.

Uit 338 inzendingen heeft De Mos het tot de laatste twaalf geschopt. Het juryrapport luidt: ,,Door een eigen politieke beweging te starten, heeft Richard de Mos een zaadje geplant. Concreet handelen kan hem niet worden ontzegd, niet alleen in de raad, maar ook daarbuiten. Als gangmaker van een politieke beweging durft hij ook naar de achtergrond te treden en zijn mede-partijgenoten aan het werk te laten.” De Mos heeft tot 20 maart om online stemmen te werven.

De uiteindelijke winnaar wordt voor 50 procent bepaald door een vakjury en 50 procent door online stemmen. In 2014 won Ron Meyer, toenmalig SP-raadslid Heerlen. Een jaar later werd hij verkozen tot partijleider.