’t Knagertje start crowdfundingsactie voor nieuw onderkomen (EIGENBELANG)

dikke padKnaagdierenopvang ’t Knagertje is een crowdfundingsactie gestart om naar een nieuw pand te kunnen verhuizen. Het huidige onderkomen aan het Westhovenplein is te klein geworden en dus willen de vrijwilligers een nieuw pand kopen. Het doel? 500.000 euro ophalen.

 Knagertje is sinds 1999 in Moerwijk te vinden en is gevestigd in een pand van 96 vierkante meter. “De dieren zijn niet zo groot maar ze hebben natuurlijk wel de ruimte nodig”, vertelt oprichtster Geertje van Kranen op Den Haag FM. Niet alleen de dieren hebben profijt van een grotere opvang, ook de vrijwilligers kunnen beter hun werk doen. “Als we met vier vrijwilligers in de opvang zijn, dan lopen we mekaar echt in de weg”, aldus van Kranen.

Een betaalbare huurruimte huren is volgens Van Kranen niet beschikbaar dus hoopt ze geld in te kunnen zamelen om een pand te kunnen kopen. Of er daadwerkelijk vijf ton wordt binnengehaald durft ze niet te zeggen. “Nee dat is niet niks, maar je moet toch ergens beginnen.” Met 90 euro op de teller is er in ieder geval nog een lange weg te gaan.