Toch geen uitbreiding betaald parkeren in Duindorp

duin

DEN HAAG – Het uitbreiden van het betaald parkeren van 18.00 tot 24.00 naar 13.00 tot 24.00 uur in Duindorp wordt teruggedraaid. Dat heeft de gemeente besloten na protest vanuit diverse partijen en bewoners. Zo’n 600 mensen hadden een petitie ondertekend om het besluit terug te draaien.

De bedoeling was dat het betaald parkeren zou worden uitgebreid. Dit onder meer om parkeeroverlast tegen te gaan. Dit besluit was genomen op basis van een enquête onder wijkbewoners. Deze enquête was ingevuld door 24% van de bewoners. De meningen bleken verdeeld: 47% was tegen het uitbreiden van het betaald parkeren. Wel gaf een groot deel van de bewoners aan het lastig te vinden overdag een parkeerplek te vinden.

Uit onderzoek bleek dat er een parkeerdruk van zo’n 70% is overdag. Alleen op drukke zomerdagen of in bepaalde straten is de parkeerdruk hoger. Dit geeft dus volgens de wethouder geen aanleiding om de parkeerregeling uit te breiden. 

Bovendien had dit ook nadelige gevolgen voor onder meer winkeliers en basisscholen: de parkeeroverlast zou zich daardoor verspreiden naar de nabijgelegen Geuzenwijk. 

De gemeente blijft de parkeerdruk in de wijk nog wel in de gaten houden.