Vijf personen aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten

De politie heeft in de afgelopen twee weken vijf personen in Den Haag aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Het gaat om drie Hagenaars en een 27-jarige man uit Monster en een 28-jarige vrouw uit Rotterdam.

 

Een 22-jarige man uit Den Haag meldde zich vrijdag 15 februari op het hoofdbureau, nadat het team eerder op de dag bij zijn vermoedelijke verblijfplaats was langs geweest. De verdachte was op dat moment niet aanwezig, maar heeft zich op aandringen van een familielid later zelf gemeld. De man was vorige maand door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstraf voor diefstal, inbraken, belediging en huisvredebreuk.

Vier dagen later, op 19 februari, hielden agenten een 36-jarige man aan de Kiwistraat in Den Haag aan. Hij was in januari dit jaar veroordeeld tot honderd dagen gevangenisstraf voor schuld aan witwassen. Diezelfde dag werd een 27-jarige man aangehouden op de Berkhout in Monster. Deze man was eind vorig jaar door de rechtbank Den Haag tot 91 dagen gevangenisstraf veroordeeld voor verkeersdelicten. De man moet nu alsnog zijn straf uitzitten.

Enkelband

De derde Hagenaar die de politie heeft aangehouden is een 28-jarige man. In 2016 werd hij tot drie jaar cel veroordeeld voor vermogens- en geweldsdelicten. In 2018 werd de man voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Na zijn vrijstelling hield de man zich niet aan een locatieverbod en zijn meldplicht. Daarnaast heeft hij zijn enkelband gesaboteerd. Hierdoor werd besloten de voorwaardelijke invrijheidstelling te herzien. De man moet nu nog een jaar brommen.

Politieagenten hebben op 13 februari een 28-jarige vrouw op het Zuidplein in Rotterdam in de kraag gevat. De dame in kwestie was in juni 2018 door de rechtbank in Noord-Holland veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstraf vanwege opiumdelicten. Omdat zij sinds afgelopen zomer landelijk gesignaleerd stond, kregen agenten de opdracht om haar op te sporen.