Vriendin van doodgestoken Oussama (18): ‘Het was zo’n grappenmaker’

Zijn vriendin Chantal is op de plek in Den Haag waar de 18-jarige Oussama gisteravond werd doodgestoken. “Het was zo’n grappenmaker”, zegt Chantal. In het plantsoen waar het gebeurde, wordt het slachtoffer herdacht.

De politie heeft een 15-jarige verdachte opgepakt. De steekpartij gebeurde rond etenstijd, net buiten station Mariahoeve.

Oussama en zijn vriendin Chantal stonden te wachten op de bus. Ze wilden nog even de stad ingaan, vertelt Chantal tegen RTL Nieuws. Als Oussama een jongen ziet lopen, gaat hij ernaartoe om gedag te zeggen. Ze stoeien een beetje. Chantal wacht even, totdat ze ziet dat de jongens wegrennen.

Ze loopt achter de jongens aan en ziet dat de twee aan het vechten zijn. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Oussama wordt gestoken. Zijn borst kleurt bloedrood en Chantal ziet haar vriend wit wegtrekken.

Grappenmaker
Oussama was een grappenmaker, vertelt Chantal. Een jongen die voortdurend grappen maakte en veel lachte. Oussama had een oudere broer en een jonger broertje.

Bij de plek waar Oussama werd doodgestoken, zijn bloemen neergelegd en een foto neergezet. Vrienden komen er samen om het slachtoffer te herdenken. ​