Vrouw achtervolgd en aangerand in Hendrik Zwaardecroonstraat Den Haag

 Deze Zaak is Opgelost!

DEN HAAG – Onderweg naar huis wordt een 43-jarige vrouw aangerand door een man, die bovendien probeert om haar tas te stelen. Uit bewakingsbeelden blijkt dat hij haar vanaf het centraal station in Den Haag is gevolgd.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 april. Meer zaken zijn hier te vinden. 

De vrouw loopt op maandag 4 januari rond 19.15 uur door de Hendrik Zwaardecroonstraat in Den Haag. Plotseling wordt ze bij haar billen gepakt door een man. Hij gaat vervolgens met zijn hand onder haar rok en pakt de vrouw bij haar kruis. Ze begint te gillen en probeert zich los te rukken van de man. Die pakt haar arm vast en probeert haar tas af te pakken. Als dat niet lukt, gaat hij er vandoor. 

De vrouw blijft geschrokken achter. Ze doet aangifte en uit onderzoek blijkt dat de man haar al vanaf het centraal station heeft gevolgd. Hij stapt daar om 18.50 uur uit dezelfde trein als de vrouw en loopt vlak achter haar over het perron. Hij volgt haar naar de tramhaltes boven de stationshal en stapt in dezelfde tram, richting station Laan van NOI. Daar stapt de vrouw en uit en ze loopt het laatste stuk naar de Hendrik Zwaardecroonstraat.