Vuurwerkfestival Scheveningen overweegt extra veiligheidsmaatregelen

vuurDe organisatie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen overweegt om de beveiligingsmaatregelen aan te scherpen. Bezoekers moeten rekening houden met tassencontroles en preventief fouilleren. Dat meldt het AD.

Aanleiding voor de veiligheidsmaatregelen zijn de recente aanslagen tijdens evenementen in Frankrijk en Duitsland. Bjorn van Dijl , voorzitter van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen, vertelt aan de krant regelmatig overleg te hebben met de politie over mogelijke veiligheidsmaatregelen. “We hebben het bijvoorbeeld gehad over preventief fouilleren en het controleren van tassen van bezoekers. We hebben nog niet besloten wat we precies gaan doen.”

Veiligheid staat sinds het drama met de monstertruck twee jaar geleden in Haaksbergen volgens de voorzitter al hoog op de agenda maar nu is het topprioriteit geworden. “Veiligheid staat zelfs hoger op onze lijst dan de inhoud van het festival”, aldus Van Dijl. Het vuurwerkfestival in Scheveningen vindt plaats op 12 en 13 én 19 en 20 augustus en trekt ongeveer 400.000 bezoekers naar de badplaats.