Wang belooft ADO weer te betalen

12

ADO-eigenaar Wang Hui belooft opnieuw om miljoenen naar Den Haag over te maken. Dat meldt ADO-wethouder Tom de Bruijn woensdagmiddag in een korte brief aan de Haagse gemeenteraad.

,,Wang heeft aangegeven nu alles in het werk te stellen de toegezegde agiostorting alsnog te voldoen, maar kon hierbij niet aangeven op welke termijn dit mogelijk is,” schrijft de wethouder. De Bruijn zal de gemeenteraad donderdag achter gesloten deuren verder bijpraten over de penibele situatie bij de profclub. 

Zwijgzaamheid 
Aanvankelijk weigerde De Bruijn informatie te geven over de vruchteloze besprekingen met de Chinese ADO-eigenaar Wang Hui. Die zwijgzaamheid viel verkeerd bij de Haagse politiek. Fracties eisten dinsdag uitleg van de wethouder: wat was er besproken? Waarom betaalt Wang niet? Zelfs coalitiefracties reageerden geprikkeld: ,,De raad laat zich niet graag verrassen”, waarschuwde CDA’er Cees Pluimgraaff. De gemeente is als eigenaar van het stadion en als houder van het ‘gouden aandeel’ nauw betrokken bij ADO Den Haag.   

Alsnog informatie 
Na die kritiek beloofde de wethouder om alsnog met informatie te komen. In de summiere brief meldt De Bruijn nu dat er donderdag bij de aandeelhoudersvergadering van ADO Den Haag ‘uitvoerig’ is gesproken over de afgelopen maanden. ,,Er is onderling opnieuw bevestigd dat ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid ADO zal blijven steunen.” En clubeigenaar Wang beloofde dus wederom de resterende 3,7 miljoen euro over te maken. Eerdere beloftes van de Chinees bleken steeds weinig waard.