In weer en wind werken aan nieuw Scheveningen

Bezoekers van de Bunker Ontdekdag afgelopen zaterdag ter hoogte van het Carlton Beach Hotel in Scheveningen keken hun ogen uit; niet alleen omdat hen eenmalig een kijkje werd gegund in de onlangs tijdelijk opgegraven Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook omdat de Noordboulevard compleet op de schop ligt. De boulevard ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Op het noordelijke deel, tussen de Pier en het Zwarte Pad, zijn de werkzaamheden in volle gang.

Aan de vernieuwde boulevard komen nieuwe horecagelegenheden en winkels met daaronder een parkeergarage voor 700 auto’s. In de toekomstige situatie schuift de boulevard enkele tientallen meters richting zee op. Ook de zes strandpaviljoens schuiven mee richting zee. Deze komen in de nieuwe situatie niet meer tegen de boulevard aan te liggen. Tussen strandpaviljoens en boulevard verrijst een talud met een groenstrook met helmgras. Deze groenstrook gaat bij het Zwarte Pad over in het duingebied. Op het strand worden de zes strandpaviljoens in groepen van twee naast elkaar geplaatst. Hierdoor ontstaat beter zicht op strand en zee, en komt er meer ruimte voor toegangen naar het strand.

Vanaf de boulevard zullen strand en strandpaviljoens door middel van vier brede, vaste trappen eenvoudig bereikbaar worden. Voor mindervaliden worden hellingbanen gemaakt bij de Pier en nabij het Zwarte Pad.

Op de boulevard komen de drie huidige kiosken in een nieuwe vorm terug. Speciaal voor de nieuwe boulevard zijn zitbanken ontworpen die verspreid over de boulevard zullen worden neergezet. De nieuwe Noordboulevard vormt straks een startpunt van een doorgaande wandelroute vanaf het Zwarte Pad via de Middenboulevard naar de Morales-boulevard en verder naar de Scheveningse Haven.

Als alles volgens planning verloopt, is de vernieuwde Noordboulevard tussen Pier en Zwarte Pad volgens de gemeente in 2019 helemaal klaar. Het werk is onderdeel van het gemeentelijke uitvoeringsprogramma ‘De Kust Gezond’, waarmee Scheveningen Bad weer meer allure moet krijgen.