Winterfun in Scheveningen

Een strandwandeling in de winterse kou…heerlijk! Maar Scheveningen biedt in deze tijd van het jaar nog veel meer leuks om te doen. Wat dacht je van schaatsen of van een ijshelling glijden? En lijkt het je niet geweldig om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij de Visafslag? Of om unieke cadeautjes te shoppen en daarna een hapje te eten met uitzicht op zee?

Kerst in het Kurhaus

Kerst in het Kurhaus © Marketing Scheveningen

Scheveningen telt tal van activiteiten die het hele jaar door de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Sea Life, Glow Golf, Bowlingcentrum Scheveningen, de Pathé Bioscoop, Beelden aan Zee, Muzee en de Lion King in het AFAS Circustheater. In deze bruisende badplaats hoef je je dus geen moment te vervelen. En deze winter al helemaal niet, want dit seizoen beleef je in Scheveningen volop winterfun!

 Winterparadijs

© Marketing Scheveningen

Het Cool Event – alweer de elfde editie! – zorgt er ook dit jaar voor dat Scheveningen tot en met half januari verandert in een waar winterparadijs. Sinds 11 november kan er alweer geschaatst worden op de overdekte ijsbaan op het sfeervolle Kurhausplein. Vanaf 2 december zijn op de boulevard ook de Ice Expo en de grote Ice Roetsjbaan geopend. De opening van de Ice Expo op 2 december is al een opmaat naar het themajaar ‘Feest aan Zee’, waarmee in 2018 op grootse wijze wordt gevierd dat badplaats Scheveningen tweehonderd jaar bestaat. Indrukwekkende ijssculpturen laten je zien hoe een klein vissersdorpje zich kon ontwikkelen tot de bekende, gezellige badplaats. Kijk voor meer informatie en een overzicht van winterse activiteiten op cooleventscheveningen.nl

De échte Hollandse winter

Ben je wel weer eens toe aan een échte Hollandse winter? Dan is een bezoek aan de Madurodam Winterweken een must! Van zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari dompel je je hier volledig onder in winterse sferen. Natuurlijk is een deel van de miniatuurstad bedekt door een laagje sneeuw. Ook is het park wederom prachtig verlicht, zelfs nog meer dan in voorgaande jaren. En wat heel bijzonder is: de Elfstedentocht gaat dit jaar zeker door. It giet oan…in Madurodam! Er is nog veel meer te beleven, dus kijk op de website voor meer informatie en het complete programma. madurodam.nl 9 ZIE DAAR OOK DE STAPEL VAN SCHEVENINGEN VREUGDEVUUR

Spektakel rond Oud & Nieuw

Heb je het over winterpret in Scheveningen, dan heb je het ook over de spectaculaire vreugdevuren met Oud & Nieuw. Een bijzondere traditie die jaarlijks zo’n 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het strand trekt. Twee buurten gaan de strijd met elkaar aan, dus de grote vraag is:simpel dat is duindorp scheveningen is lang wachten want ze hebben geen vuurwant die krijgen ze niet aan. wie bouwt dit jaar het grootste vreugdevuur? Scheveningen-Dorp op het Noorderstrand of Duindorp op het Zuiderstrand? De opbouw gaat op 27 december van start. Op 31 december worden de gigantische vuren rond middernacht gelijktijdig aangestoken.

Vreugdevuur

Vreugdevuur © Marketing Scheveningen

Een dag later vindt er nóg een groot spektakel plaats op het Scheveningse strand: de Unox Nieuwjaarsduik. Een geweldige Hollandse traditie die al sinds 1965 in Scheveningen wordt georganiseerd. Om 12.00 uur duiken zo’n 10.000 bikkels het koude zeewater in voor een frisse start van het nieuwe jaar. Durf je het zelf niet aan? Kom dan vooral kijken, want het is een fantastische gezicht. Inschrijven doe je ter plekke vanaf 10.30 voor drie euro per persoon. Meer weten? Kijk op unox.nl/nieuwjaarsduik

Culinaire hotspots

Culinaire hotspots vind je volop in Scheveningen, dus het is niet te doen om alle fijne restaurants uit te lichten. Maar… hier toch een aantal highlights op een rijtje. Als je van de Italiaanse keuken en Italiaanse wijnen houdt, dan is de Italiaanse Winebar Solo Vino een fijne plek. In de altijd gezellige Haven kun je genieten van een internationaal menu met een Aziatisch tintje in het nieuwe, prachtig ingerichte restaurant Encore by Simonis. Een andere hotspot aan de Haven is Waterproef. Laat je hier vooral adviseren over de beste wijn-spijscombinaties. Voor visliefhebbers is ook Weduwe van der Toorn een aanrader. Al sinds 1963 wordt de vis rechtstreeks vanaf de boot het restaurant binnengebracht.

Leuke activiteiten

• Breng eens een bezoek aan de Visafslag, dat kan elke eerste vrijdag van de maand. Je boekt een rondleiding via het VVV.

• Op 9 december is de tweede editie van Lightwalk Scheveningen. Inschrijven kan niet meer, maar meegenieten langs de route kan wél.

• Scheveningen vormt op 30 december het decor voor de finale van de North Sea Beach Series 2017 met de Pier tot Pier Beach Ride. Tussen 10.00 en 13.00 uur kun je getuige zijn van dit fiets event.