Het weer: volgens d.t weerman wolken, veel wolken

10

We beginnen vandaag met grijs weer op de meeste plaatsen; veelal betreft dat laaghangende bewolking, lokaal kan ook mist voorkomen. In de loop van de dag trekt de mist op en vooral in het midden, oosten en zuiden van het land breekt af en toe de zon door. Als dat lukt, kan het nog 10 tot 12 graden worden, maar onder de wolken wordt het maar een graad of 7. De wind waait matig uit het noorden tot noordwesten.

Vanavond en vannacht breidt de bewolking zich weer uit en kan opnieuw mist voorkomen.

Ook in het weekeinde hebben voornamelijk de wolken het voor het zeggen. Zaterdag is de kans op een opklaring echt klein, al is het wel overwegend droog. Zondag zou er wat regen kunnen vallen, maar tegelijkertijd is de kans dat de zon even doorbreekt ook net iets groter dan op zaterdag. Beide dagen geven een maximumtemperatuur van een graad of 7. Door de wolken ligt het kwik in de nacht enkele graden boven nul.

Na het weekeinde draait de wind voorzichtig door naar het westen tot noordwesten. De aanvoer over zee wordt minder lang en daarmee maken opklaringen net iets meer kans. Er is af en toe zon, de kans op neerlag blijft beperkt en het kwik loopt ook weer wat op. Dan hebben we het natuurlijk over de middagtemperatuur; in de nacht wordt de kans op een graadje vorst juist wat groter.