Lente komt langzaam op gang

wiet

Hoewel de astronomische lente zondagochtend officieel begonnen is, is daar in de natuur nog weinig van te zien. Daar komt het voorjaar nu pas tergend langzaam op gang.

Dat komt door een extreem vroege start van de voorlente, afgelopen november en december al, en de lage temperaturen waar we nu mee te maken hebben.

Bladeren
Hierdoor komen beeldbepalende bomen zoals de berk, eik en beuk naar verwachting pas eind april in blad. Ook de vlinders worden door de relatief lage temperaturen nog aardig in toom gehouden. Dat meldt De Natuurkalender van de Wageningen University zondag.

Motregen
Zondag wordt het in Limburg maximaal zo’n 7 à 8 graden. Het blijkt overwegend bewolkt en er valt af en toe motregen. Volgens Meteo Limburg wordt het komende week ook niet warmer dan normaal. Bekijk hier de uitgebreide weersvoorspelling voor Limburg.

Bloeien
De komende week gaan we wel steeds meer bloeiende dotterbloemen, bosanemonen en pinksterbloemen zien, verwacht De Natuurkalender. Ook komt er de komende tijd meer jong groen aan struiken zoals de meidoorn, de hazelaar en de wilde lijsterbes.