MAGISCH! OP 7 APRIL KUNNEN WE ALLEMAAL GETUIGE ZIJN VAN EEN ROZE SUPERMAAN

Tijdens de lockdown-periode kunnen we allemaal wel een opsteker gebruiken. De zon doet alvast haar duit in het zakje en ook de maan laat ons niet in de steek, want in de nacht van 7 op 8 april kunnen we getuige zijn van een roze supermaan.

Haal de klapstoeltjes uit de garage, zet een flesje rosé koud en zorg voor een boel dekentjes. We kunnen eindelijk nog eens een evenement in onze agenda noteren, en we hoeven er niet eens ons erf voor te verlaten. Ha!

Noteer: 7 april – roze supermaan. Dan ligt de maan namelijk ‘maar’ 357.000 kilometer van de aarde verwijderd, wat ervoor zorgt dat ie zo’n 7 tot 14 procent groter zal lijken. Maar de maan zal ook 30 procent helderder zijn dan normaal. Waarom roze supermaan? Het exemplaar dat we deze week te zien zullen krijgen is de eerste na de lente-equinox (de seizoenswisseling). Een eerbetoon aan het verschijnen van de lentebloemen aan kersenbomen en de phlox stolonifera (vlambloem).

We moeten dus helaas wel vermelden dat de maan niet echt roze zal zijn, al kan ie wel roodachtige en oranje tinten uitstralen. Hoe dan ook een natuurfenomeen waar we Netflix maar al te graag even voor op pauze zetten!