50-jarig Satudarah-lid uit Den Bosch aangehouden voor witwassen: ‘Dure vakanties, maar geen inkomsten’

DEN BOSCH – In een onderzoek naar witwassen, afpersen en zware mishandeling is vrijdagmorgen een 50-jarige man uit Den Bosch aangehouden. ‘Hij ging op dure vakanties, zonder dat hij inkomsten had’, meldt de politie.

De man wordt verdacht van witwassen. Dat zou hij doen door mogelijk crimineel verkregen bedragen contant geld uit te geven aan vakanties en de huur van panden. Maar hij had daar geen ‘relevante inkomsten tegenover staan’, meldt de politie.

Een 39-jarige man uit Den Bosch, die ook wordt verdacht van witwassen, kon door de politie vrijdagmorgen niet worden aangehouden. In zijn woning is een vuurwapen gevonden. Naar hem zoekt de politie nog.

Satudarah

De 50-jarige man wordt daarnaast verdacht van het medeplegen van zware mishandeling en afpersing. Hij is lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG) en heeft een vooraanstaande functie bij de motorbende Satudarah in Den Bosch.

Op die manier zou hij betrokken zijn geweest bij een zware mishandeling en afpersing in het Limburgse Geleen. Begin december deed de politie daar een grote inval in een clubhuis van OMG Satudarah. De aanhouding van de 50-jarige Bosschenaar vloeide voort uit informatie die uit dat onderzoek naar voren kwam.

Doorzoekingen

Tijdens de actie van vrijdagochtend werden door de politie twee woningen, een garagebox en twee bedrijfspanden in Den Bosch doorzocht. Tijdens de doorzoeking van de woning van de 39-jarige verdachte werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Beiden verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de actie van politie en Openbaar Ministerie waren vrijdagochtend ook de gemeente en de Belastingdienst aangesloten.