92-jarige vrouw brutaal in elkaar geslagen – op busje voor senioren

Een 92-jarige Holocaustoverlever werd brutaal in elkaar geslagen door een andere passagier tijdens een vervoer speciaal bestemd voor senioren en andersvaliden.

Volgens het artikel uit de Canadese pers, stapte de 92-jarige Hanka Fogelman in een taxi met een andere, onbekende passagier. De taxichauffeur had de dame verteld dat de man ”gevaarlijk” was.

“De chauffeur wist dat hij agressief was. Hij zei dat ik niet met hem moest spreken. ‘Hij is agressief en gevaarlijk’, zei hij.” Dat vertelde de dame aan Go Public, aldus CBC.

“Ze had een gebroken neus en wonden in haar gezicht, en blauwe pekken,” vertelde haar dochter Debbie aan CBC Canada.

Hanka moest een maand lang revalideren in het ziekenhuis na de aanval. En twee maanden later was ze nog steeds niet genezen.

Man niet aangeklaagd
Hanka zat in een taxi die speciaal in functie werkte voor de Société de transport de Montréal. Zij staan onder andere in voor seniorenvervoer. De dame was op weg naar een van haar dochters, in november 2018, meldt CBC Canada.

De onbekende jongeman heeft een mentale stoornis en werd niet aangeklaagd voor de aanval op de bejaarde vrouw.

“Ik keek naar m’n moeder en haar geest is zo helder. Maar lichamelijk is ze zeer kwetsbaar. Waarom zat die man in die taxi? Waarom zette de taxichauffeur mijn moeder naast zo’n geweldenaar?” vertelde Rona aan CBC Canada.

“We verzekeren je dat niets ons deed vermoeden dat de passagier in gevaar was tijdens die rit omwille van de andere passagier,” vertelt woordvoerder Philippe Déry in een email naar Go Public.

Geen enkel persoon zou angst mogen hebben om aangevallen te worden.

Ik hoop dat hier lesjes uit getrokken worden en dat zoiets nooit meer gebeurt. DEEL aub.