Aap leeft al ruim 30 jaar in gesloten Dierenpark Wassenaar

1901spobazoer_

Aap leeft al ruim 30 jaar in gesloten Dierenpark Wassenaar

In het vervallen Dierenpark Wassenaar, dat al gesloten is sinds 1985, blijkt nog ten minste één aap te leven.

Tijdens een nachtelijk bezoekje aan de verlaten en vergeten dierentuin van Wassenaar kregen de drie mannen van het YouTube-kanaal StukTV de schrik van hun leven. Tot hun verbazing bleek het dierenpark, dat al 30 jaar lang dicht is, niet helemaal onbewoond. Nadat ze eerst al verschillende dierengeluiden hoorden, besloten ze op onderzoek uit te gaan. Wat blijkt? Er leeft nog altijd zeker één slingeraap in een afgesloten verblijf.

Oude slingeraap
Het blijkt te gaan om een slingeraap die al decennialang in het park woont en tot op de dag van vandaag wordt verzorgd. Er was destijds geen plek voor twee apen in andere dierentuinen toen Dierenpark Wassenaar werd ontruimd na onenigheid tussen de gemeente en eigenaar in 1985. Slingerapen kunnen ouder worden dan 50, maar daar was destijds geen rekening mee gehouden. Voormalig directeur Jan Louwman vertelde in 2012 al in een radioprogramma van de KRO over de dieren.

StukTV zegt geschrokken te zijn van de vondst van het dier en laat in een reactie weten er direct melding van te hebben gedaan bij de Stichting AAP.

Reactie Stichting AAP
Die bevestigt tegenover RTL Nieuws dat er nog altijd zeker één aap leeft in het park. “Ook wij schrokken in eerste instantie van de beelden en zijn direct navraag gaan doen. De zaak bleek al langer bekend bij onze afdeling Rescue. In het verleden hebben we regelmatig contact gehad met de eigenaar en autoriteiten over deze situatie. Volgens onze laatste informatie gaat het om twee slingerapen op leeftijd en beschikken de eigenaren over de juiste papieren. De dieren zouden sociaal gehuisvest zijn en goed verzorgd worden. Deze informatie kan echter achterhaald zijn”, laat de stichting weten in een verklaring.

Stichting AAP wil heel graag samen met de eigenaar op zoek naar een gepaste oplossing als het dier inderdaad alleen is overgebleven. Ook zijn zij bereid om het dier (of de dieren) op te vangen. De eigenaar van het park was niet bereikbaar voor een reactie.