Al 400 klanten voor cannabisolie van Haagse apotheek

ed hok 006

De Transvaal Apotheek aan de Kempstraat, die als eerste in Nederland legale medicinale wietolie maakt, heeft al 400 klanten voor zijn ‘natuurwondermiddel’. Lebbink ontwikkelde de cannabisolie speciaal voor kinderen. Het gaat vooral om terminale kankerpatiënten, maar ook kinderen met ernstige epilepsie en mensen met chronische pijn.

wietolie“Er zijn kinderen met bijvoorbeeld vormen van epilepsie die niet met de gangbare medicatie geholpen kunnen worden”, vertelt apotheker Paul Lebbink. Als je die toch wilt helpen kan wietolie volgens hem een gunstig effect hebben. “Telers zijn er in geslaagd om een hennepsoort te kweken waar de THC niet in voorkomt, maar wel een andere stof, CBD, die heel goed werkt om epilepsie te voorkomen.” Maar worden de kinderen die de wietolie krijgen voorgeschreven, dan niet high? “Nee, de stoffen waar je stoned van wordt, zitten er niet meer in.”

De Transvaal Apotheek verkoopt de olie sinds vorig jaar april. Niet alleen Nederlanders weten de weg naar de apotheek te vinden. Er zijn ook steeds meer buitenlandse klanten. Het aantal klanten neemt wekelijks toe, zegt Lebbink.