Antwerpse tram met fans Gers Pardoel mikpunt van vandalen

Een tram met fans van Gers Pardoel is gisteravond in Antwerpen na afloop van het concert van de Brabantse zanger beschoten of met stenen bekogeld. Daarbij werden enkele ruiten verbrijzeld, meldt de krant Het Laatste Nieuws. De politie onderzoekt de zaak.

 

Het incident vond plaats omstreeks middernacht. Tram 12 reed met aardig wat concertgangers terug van het Sportpaleis naar het centrum van Antwerpen.

‘Harde knallen’

,,Na twee haltes klonken er plotseling enkele harde knallen. Bambambam..bam! Ik viel van de schrik op de grond. Andere mensen doken weg op hun zitplaats. Vlak boven ons hoofd zaten barsten in de grote zijruiten van de tram. Drie ramen waren gebarsten rond een soort kogelgat. De kogels zelf waren niet naar binnen gevlogen”, verklaarde een geschrokken Gers Pardoel-fan uit West-Vlaanderen tegenover Het Laatste Nieuws. ,,Ik voelde direct aan mijn hoofd en hals of ergens bloed zat. Dat was niet het geval. Niemand was blijkbaar gewond geraakt.”

De trambestuurder merkte volgens de politie niets van het geweld en reed verder. Tot een andere bestuurder, die als passagier in de tram zat, hem waarschuwde dat er enkele ruiten beschadigd waren, allemaal aan de rechterkant. Uiteindelijk bleken drie grote ramen en het glas van een tramdeur te zijn verbrijzeld. De feiten zouden hebben plaatsgevonden tussen het Stuivenbergplein, in de beruchte volkswijk Seefhoek, en de Dambruggestraat.

Onduidelijk

Volgens de politie, die een proces-verbaal van de schade opmaakte, staat het niet vast dat de tram met een vuurwapen is beschoten omdat nog geen kogelhulzen werden gevonden. ,,De barsten in de ruiten kunnen ook door stenen zijn veroorzaakt”, aldus een woordvoerder. Vervoersmaatschappij De Lijn kan evenmin bevestigen dat de tram werd beschoten.

Of Gers Pardoel weet van het incident is niet bekend. Hij rept er met geen woord over op zijn social media kanalen. Op Instagram bedankt de zanger vanmorgen iedereen die het concert in de Lotto Arena mogelijk heeft gemaakt.