Australië vindt grote partij drugs in bh-vullingen

De Australische politie heeft een partij vloeibare methylamfetamine onderschept die kan worden gebruikt om de drug crystal meth te maken. De partij heeft volgens de autoriteiten een straatwaarde van zo’n 800 miljoen euro.

Vier mannen uit Hong Kong werden in Sydney aangehouden toen ze dozen met siliconen bh-vullingen het land in wilden brengen. De bh-cups bleken gevuld met 720 liter vloeibare methylamfetamine, waarvan zo’n 500 kilo crystal meth gemaakt kan worden.

Het is een van de grootste onderschepte partijen drugs in Australië ooit.

De vier mannen moeten volgende maand voor de rechter in Sydney verschijnen wegens het importeren en vervaardigen van grote hoeveelheden illegale drugs. Ze kunnen maximaal levenslang krijgen.

Nieuwe samenwerking

De Australische minister van Justitie, Michael Keenan, benadrukt dat de vondst de eerste vrucht is van een samenwerkingsverband tussen China en Australië. De twee landen richtten in november een gezamenlijke taskforce op die de smokkel van drugs moet tegengaan.

Volgens de minister is de Australische markt zeer interessant voor handelaren uit China. De verkoop kan ze miljoenen opleveren.tiet