Baas Bandidos MC beschoten in Keulen (D)

Bij een poging tot liquidatie op klaarlichte dag zijn gisteren Bandidos-chef Aykut Ö. en een handlanger beschoten.

DOOR: MARTIJN HAAS FOTOGRAFIE: ANP CONTENT: PANORAMA
Bandidos

In Duitsland is men op dit moment bang voor een nieuwe ‘Rocker-Krieg’. Op de oostoever van de Rijn – in de Keulse wijk Humboldt-Gremberg – werden op dinsdagmiddag twee mannen op straat neergeschoten. Ze raakten daarbij zwaar gewond. De Duitse politie zoekt op dit moment naar één of meer daders. Ze zouden zijn gevlucht na te hebben geschoten op een Lamborghini die zich op de hoek Gießener-Usingerstraße bevond. De politie neemt aan dat het gaat om een conflict in het MC-milieu.

Lamborghini

Om 15.30 uur waarschuwde een getuige de politie dat er zich twee ernstig gewonde mannen op de Gießener Straße bevonden. Ze zouden nog uit hun Lamborghini zijn gekropen. Een BMW, die naast de sportwagen stond, is ook geraakt door de schoten. Meer details over de gang van zaken zal de Duitse officier van justitie in de loop van woensdag geven. Een van de slachtoffers zou de rocker-chef Aykut Ö zijn.

Vete

Duitsland werd een aantal jaar geleden getroffen door een reeks schietpartijen en liquidaties tussen leden van de Hells Angels en de Bandidos. Die vete zou juist een beetje geluwd zijn nu deze schietpartij plaatsvindt. De schoten zouden zijn gelost nadat er eerst een ruzie op straat zou zijn geweest tussen enkele betrokkenen.