Barbie doet boekje open over zelfmoordpoging

Samantha “Barbie” de Jong werd eerder dit jaar opgenomen in een kliniek na een zelfmoordpoging. Het gaat, naar eigen zeggen, een stuk beter met de blondine. Ze heeft nu haar hart op Instagram gelucht.

DOOR: REDACTIE PANORAMA FOTOGRAFIE: ANP 
Barbie doet boekje open over zelfmoordpoging

Vijanden

Na de heftige periode gingen Angelina (6) en Milano (2) met instemming van Jeugdzorg bij Michael en zijn nieuwe vriendin Naomi in Spanje wonen, zodat Samantha aan haar herstel kon werken. Onlangs werd besloten dat Angelina toch weer terug naar Nederland kwam, omdat ze haar moeder miste.

Op Instagram haalt Barbie keihard uit naar haar ex. “Een kind bij zijn moeder weghouden, hoe zielig ben je! Zelf de perfecte papa uithangen die ten eerste bij een motorclub zit en zoveel vijanden heeft als je je maar kan bedenken.”

Verleden

Ze noemt hem een afpersers en een oplichter. “En hij is ook niet vies van drank en drugs. Hij heeft nooit naar de kinderen omgekeken. Denken jullie nou echt dat Michael ook de kids had genomen als die nagemaakte Naomi niet in beeld was geweest? Nou NEE!”

“Ik heb een verleden waar ik niet trots op ben. Ben ik eerlijk over geweest, maar daar is Michael van der Plas en het hele vieze gemene zooitje van hem medeplichtig aan. Welke vader haalt broer en zus uit elkaar? Te ziek voor worden. Omdat hij geen kind met Naomi wil, proberen ze het met mijn vlees en bloed: Milano. Nou Michaeltje: 1 ding vriend… Dat gaat je nooit lukken.”Medeplichtig

Volgens haar is Michael medeplichtig aan haar zelfmoordpoging. “De zelfmoordpoging die ik gedaan heb, daar ben jij medeplichtig aan en dan heb ik het niet eens over de mishandelingen. Dat je me geslagen hebt voor de ogen van de kinderen. Lieve mensen: Michael doet zich zo anders voor dan dat hij werkelijk is. Iedereen mag een oordeel over mij hebben, maar zelfs in mijn moeilijke tijd was ik er voor mijn kinderen. En waar was jij? Lekker aan het feesten en naar de hoeren gaan in TORREMOLINOS!”

“Ben er nu echt klaar mee hoe ik steeds behandeld word, maar ik heb die twee kids gebaard en dat het even een jaar niet lekker met me ging, betekent niet dat het nooit meer goed gaat. Geloof me, ik ben er juist 10x harder uitgekomen!!!” sluit ze af.

Roerige tijd

Barbie heeft een behoorlijk roerige tijd achter de rug. Twee maanden geleden probeerde ze uit het leven te stappen, waarna ze werd opgenomen in een kliniek. Michael vertrok met de kinderen naar Spanje en niet veel later liep haar prille relatie met Jordi op de klippen. Barbie zocht weer contact bij Rolf en het bleek dat ze twee keer abortus had laten plegen.