Bier drinken kan helpen bij afvallen

bier

Het is vrijdag en dat betekent dat er vanmiddag weer geborreld wordt. Gelukkig kun je sinds deze vrijdag zonder enig schuldgevoel een biertje bestellen. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat bier kan helpen met afvallen. Soort van.

XANTHOHUMOL

Het onderzoek werd gedaan aan de Oregon State University. De wetenschappers kwamen erachter dat het stofje xanthohumol, dat in hop en bier te vinden is, ervoor zorgt dat de muizen die ze onderzochten gewicht verloren. Ook werd het cholesterol van de muizen lager.

 

Er werden 48 mannelijke muizen in twee groepen verdeeld. Beide groepen kregen een enorm vet dieet, slechts één groep kreeg 30 tot 60 milligram xanthohumol per kilo aan lichaamsgewicht. Dat deden ze twaalf weken lang.

MINDER AANKOMEN

De groep muizen die de hoogste dosis xanthohumol kreeg, kon het cholesterol met 80% verlagen en kwam 22% minder aan dan de controlegroep. Ondanks dat ze hetzelfde vette dieet hadden als de andere groep.

 

Er zit echter een keerzijde aan: de muizen hadden héél erg veel xanthohumol nodig om resultaat te behalen. Metro UK rekende om dat wanneer je rond de 65 kilo weegt, je 3500 biertjes moet drinken in 24 uur om net zoveel xanthohumol als de muizen binnen te krijgen. Nadeel daarvan is dan weer dat je jezelf de dood in drinkt. Deze vrijmibo met mate drinken lijkt ons dan een beter idee.