Braboneger plaatst ‘filmpjes op het randje’ niet langer op ‘crimineel’ Facebook

 

TILBURG – Braboneger is helemaal klaar met Facebook. “Ik heb al zoveel waarschuwingen gekregen, ze kunnen me zo eraf donderen. En als ik zo doorga blokkeren ze heel m’n account. Eigenlijk een stel criminelen daar.” Vrees niet, de meest expliciete of pittige exemplaren van zijn monologen in het typisch Tilburgs verdwijnen niet van het internet, maar staan voortaan op Heyoe.

“De laatste keer toen ik geblokkeerd werd, dat was dat filmpje met Patricia Paay. Die hebben ze eraf gegooid en toen hebben ze mij zeven dagen geblokkeerd. Jullie hadden natuurlijk zoiets van, waar is die gast nou. Dat ze zoveel macht hebben, hé?!”

Onlangs volgde een nieuwe waarschuwing. Dat hij het daar helemaal niet mee eens is, laat hij uitvoerig weten… op Facebook. Braboneger sluit zijn post demonstratief af met #vrijheidvanmeningsuiting en #alsjeallesmochtzeggen.

Nie alleen janken
Steven Brunswijk, zijn echte naam, ‘jankt’ naar eigen zeggen over het bedrijf, maar verbindt daar ook conclusies aan. “Ik ga janken over Facebook, maar tegelijkertijd ook een alternatief zoeken.” En dat denkt de Braboneger gevonden te hebben in het platform Heyoe. “Ja inderdaad ja, ik maak reclame voor mezelf. Volg mij ook op Heyoe.” Voor de filmpjes ‘die een bietje op het randje zijn’. Dus dan witte gij ut!